Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 iunie 2024

Premiul al II-lea in competitia finală

 Astăzi a fost ziua premiilor, a avut loc festivitatea online JA Invest in Education! in care am  aflat echipele castigatoare ale proiectului Eco-nomia. 

În cadrul competitiei de proiecte pentru dezvoltarea unei atitudini responsabile față de mediu “Eco-nomie pentru comunitatea ta” organizata de Junior achievement cu sprijinul  Raiffeisen Bank , proiectul școlii noastre “Reciclează ce nu mai funcționează!” a obținut astăzi  Premiul al II-lea la nivel național în valoare de 10000 Ron. In etapa finală de jurizare au fost selectate 20 de proiecte din cele 55 depuse la nivel national și doar 10 proiecte au fost premiate. Competitia a fost foarte strânsă iar majoritatea școlilor finaliste au fost colegii nationale. Faptul că am reușit să obținem al doilea punctaj la jurizarea finală certifică implicarea activă și responsabilă a echipajului nostru . Echipa de proiect a fost coordonată de prof Ploșniță Lăcrămioara și este formată din 10 elevi din clasele a IX-a B și  a IX-a C. In etapa finală de jurizare organizată in data de 31 mai 2024 la sediul Raiffeisen Bank Romania din Bucuresti au participat elevele Mărtișcă Larisa, Tancău Marina și Andrieș Ioana și prof Lăcrămioara Ploșniță.




luni, 3 iunie 2024

Participare in etapa finală de jurizare 

Vineri 31 mai 2024, echipa proiectului reprezentată de  3 eleve : Mărtiscă Larisa, Andrieș Ioana și Tancău Marina însotite de prof coordonator Lăcrămioara PLoșniță au participat la Competiția de proiecte pentru dezvoltarea unei atitudini mai responsabile față de mediu, adresată liceelor ECO-NOMIE PENTRU COMUNITATEA TA organizată la sediul Raiffeisen Bank România din Bucuresti. 

La etapa finală au fost selectate 20 de proiecte din cele 52 de proiecte inscrise la nivel național.  Echipa scolii noastre a prezentat cu profesionalism atat activitatile realizate dar si  pe cele care urmează să se desfășoare până la sfârșitul anului. Fiecare echipa a avut 5 minute pentru prezentarea proiectuui si 4 minute pentru raspunsurile la intrebarile juriului.  Dintre cele 20 de proiecte finaliste, doar 7 vor fi premiate si avem speranța că și proiectul nostru va fi apreciat si se va afla printre câștigători. Oricum,  ne bucurăm că am fost printre finaliști, iar experiența dobândită este unică. Anunțarea liceelor câștigătoare se va realiza în cadrul festivității online JA Invest in Education! 06 iunie, interval orar 15.00 – 16.30, online (MS Teams)







marți, 28 mai 2024

RESURSE PROIECT

 

AFIS PROIECT


Prezentare PPT

Prezentare PPT -Despre DEEE



Acțiunea 2 propusă pentru implementare

Acțiunea 2 din  cadrul proiectului, 

cu potențial de implementare în decursul acestui an




A2: "Săptămâna colectării  selective a DEEE-urilor”  - comunitatea școlară din Roman.

  • Membrii echipei de proiect vom crea sigle, banere , etichete și fluturași informativi pentru a promova activitatea de informare și colectare selectivă a DEEE. Se vor încheia cel puțin 3 parteneriate cu alte scoli din Roman care vor iniția la rândul lor această activitate in școlile lor. Se va iniția un parteneriat cu Primăria Roman , departamentul privind protecția mediului și deșeurile comunitare. 
  • Timp de 1 săptămînă elevii școlii vor colecta selectiv DEEE și vor deveni poromotorii acestei activități în familiile lor și în comunitățile restrânse în care locuiesc. Ne propunem să informăm  cel puțin 70% din populația comunității cu privire la DEEE și pericolul acestora pentru mediu  pentru conștientizarea nevoii de colectare selectivă a deșeuri electrice şi electronice. 
  • Rezultate așteptate : participarea unui număr mare de cetățeni la activitatea –Săptămâna colectării selective a DEEE. Această activitate va  constitui o campanie pentru conștientizarea comunității  privind efectele nocive ale deșeurilor asupra mediului și o acțiune de implicare activă a tinerilor în soluționarea acestei probleme. 
  • Grupul tintă vizat : 

- 500 de elevi ai scolii și familiile lor

- 10 cadre didactice

- 1000 de cetateni participanti activi la colectarea DEEE

Acțiunea 1 propusă pentru implementare

Acțiunea 1 din  cadrul proiectului, cu potențial 
de implementare în decursul acestui an

  • A1- Organizarea unui colţ al DEEE-urilor în școala noastră  - confecționare containerelor și marcarea acestora .
  • Activitatea va consta in confecționarea: a 3 containere in care elevii scolii vor colecta selectiv deșeurile de echipamente electrice : 1 container pentru baterii, un container pentru  becuri și un container pentru echipamente electrice mici si mijlocii. Pentru echipamentele mari se va stabili ziua in care vor fi aduse pentru predarea acestora la o firmă autorizată în strângerea DEEE mari. 
  • Containerele vor fi confecționate cu sprijinul scolii folosind atelierele de practică și atelierele de întreținere si reparații ale scolii. Echipa de proiect va fi sprijinită de departamentul administrativ si de  angajații scolii.  In fiecare  clasă și în zonele de vizibilitate ale scolii se va promova proiectul și colțul verde. Vor avea loc sesiuni de informare in cel puțin 30 de clase. 
  • Perioada de  derulare : 2 saptamâni , grup țintă : 30 de elevi ,  4 profesori și 5 angajați ai școlii. 




Prima activitate desfășurată

Acțiunea de informare desfășurată 

  • Prima acțiune inițiată  a constat in organizarea unui  seminar informativ în rândul elevilor din școala noastră privind importanța colectării selective a DEEE. Am realizat o prezentare despre deșeurile de echipamente electrice și electronice și am  diseminat informația la mai multe clase. ne propunem să informăm toti cei aproape 700 de elevi ai scolii . La seminar au participat echipa de proiect si reprezentanți din fiecare clasă (30 de elevi). 
  • Acțiunea s-a bazat pe:

  1. Lipsa de informare a populației din comunitate privind pericolul DEEE asupra mediului și necunoașterea legislației specifice DEEE la nivel național și european.
  2. Neconștientizarea riscurilor de poluare a mediului prin depozitarea sau debarasarea necorespunzătoare a DEEE.
  3. lipsa informării populației privind   colectarea selectivă a  deșeurilor DEEE  
  • Am pornit la drum cu o echipa de 10 elevi din clasele a IX-a B și C astfel încât aceștia să devină vectori de opinie pe parcursul celor 4 ani de liceu și să susțină proiectul pe termen lung. Reprezentanții din fiecare clasă împreună cu echipa de proiect vor organiza câte o sesiune de informare a tuturor elevilor în cadrul orelor de dirigenție pentru a lansa activitățile ce vor urma in cadrul proiectului. 
FACEBOOK👇

https://www.facebook.com/share/p/Mz3bKuMMczdTkeNQ/

Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, premiat în cadrul proiectului „Eco-nomie pentru comunitatea ta”

Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, premiat în cadrul proiectului „Eco-nomie pentru comunitatea ta” :